Wat is nieuw

Stand van zaken augustus 2019

Vormgeving: de inhoud is overgezet op een nieuwe beheersysteem (WordPress), zodat het onderhoud eenvoudiger wordt en het boek er op tablets en telefoons ook goed uitziet.

Rubrieken (aantal hoofdstukken)

 1. Basiskennis (11)
 2. Eigenschappen gehoor (12)
 3. Anatomie (5)
 4. Werking van het oor (9)
 5. Geluidsleer (8)
 6. Fysiologie (6)
 7. Ziekten van het oor (22)
 8. Diagnostiek (30)
 9. Revalidatie (29)
 10. Fonetiek (7)
 11. Spraak en taal (2)

De getallen tussen haakjes geven het aantal hoofdstukken in de betreffende rubriek dat op dit moment (augustus 2019) beschikbaar is. In totaal bevat het Leerboek nu 140 verschillende hoofdstukken, want 9.3.4 verwijst direct naar 9.2.7.

In voorbereiding c.q. plannen:

Web-links

Met de overgang naar het nieuwe beheersysteem is er een automatische broken-link controle ingebouw. Aan veel web-links is nu te zien of ze zeker niet meer werken, doordat ze doorgestreept zijn weergegeven. De redactie kan niet in één run de grote hoeveelheid broken-links herstellen, maar zal dat beetje bij beetje doen.

Rubrieken

8: Het concept van de diagnose auditief verwerkingsprobleem is in Nederland verlaten. De inhoud van het leerboek zal op diverse plekken worden aangepast aan dit nieuwe standpunt

8.3.14. Afbeeldingstechnieken – CT en MRI

7.2.8. Auditieve neuropathie (herschrijven met uitbreiding)

6.3.1. Elektrostimulatie van de gehoorzenuw – Principe, eigenschappen en gebruik

9.5 en 9.6 – Cochleaire Implantatie: Vernieuwing van alle hoofdstukken in deze onderdelen.

Vormgeving:

De redactie heeft zich voorgenomen om dit nu bijna 20-jaar oude boek te hervormen in de richting van een Wiki. Ook dat is een proces van lange adem. De redactie is zich ervan bewust dat referenties naar specifieke delen van het boek zijn opgenomen in onderwijscurricula. Veranderingen in de opzet van het boek zullen daarom nooit plots en groot zijn.

 

 

Woordenlijst

A   B   C  D   F   G   H